Het vervangen van een zonneschermdoek

Er zijn verschillende type zonneschermen; knikarmschermen en uitvalschermen welke handmatig of elektrisch zijn te bedienen. Desondanks het verschil in type en modellen is het werkingsprincipe van deze schermen hetzelfde. Aan een kant bevindt zich de doekrol, aan de andere kant de voorlijst. Zowel de doekrol als de voorlijst zijn voorzien van een doeksleuf. Het zonweringdoek wordt standaard voorzien van twee zomen welke middels een pees in de doeksleuven van de doekrol en de voorlijst zijn geschoven.

ZonneschermOutlet biedt twee type zonneschermdoeken: Standaard zonneschermdoeken en Easy Swith zonneschermdoeken. De standaard zonnschermdoeken zijn aan de boven- en onderzijde zijn voorzien van een zoom + pees. Easy Switch zonneschermdoeken zijn bij uitstek gemaakt om het vervangen van uw zonneschermdoek zo eenvoudig mogelijk te maken. Deze zonneschermdoeken zijn aan de bovenzijde voorzien van een haakband met plakstrip, de onderzijde is voorzien van een zoom. Het zonneschermdoek haakt u in de doeksleuf van de doekrol. De zoom aan de onderkant legt u in de doeksleuf van de voorlijst, waarna u de doekpees middels een trekkoord er doorheen trekt. Zie hieronder hoe Easy Switch werkt!


1 Verwijder oud doek

Laat het doek 30 cm uitrollen, vervolgens bindt u de armen vast zodat deze in de betreffende positie blijven wanneer u het doek verder uitrolt. Rol nu het doek helemaal uit waarna u middels een stanleymes het doek uit de doeksleuf snijdt. Het doek dat nog in de onderlijst vast zit, kunt u zijdelings eruit schuiven. 

Indien uw zonnescherm elektrisch functioneert dient u de uit-positie bij te stellen zodat u het hele doek van de doekrol is afgerold.


2 Reinig het zonnescherm

Het is allereerst verstandig om de knikarmen en de voorlijst van uw zonnescherm te reinigen voordat u het voorziet van een nieuw doek, dit om te voorkomen dat het zonneschermdoek vuil wordt. Aan de bovenzijde van het zonneschermdoek zit een haakband + plakstrip, deze haakt u eenvoudig in de doeksleuf van de doekrol. Voor een optimale hechting van de plakstrip reinigt u de doekrol met de bijgeleverde alcohol doekjes.


3 Plak de haakstrip op de doekrol

Neem het Easy Switch zonneschermdoek uit de verpakking en leg het opgerold op de knikarmen. U kunt nu haakband in de doeksleuf haken en borgen middels de krachtige dubbelzijdige tape. Zorg er wel voor dat u op de juiste positie begint met plakken (bij markering oude doek)!


4 Trek de doekpees door de onderzoom

Rol het doek nu op de doekrol zodat er nog 40 cm doek uithangt. Duw de pees helemaal door de onderzoom heen zodat alleen nog het trekkoord zich in de zoom bevindt. Leg vervolgens de zoom in de doeksleuf van de onderlijst en trek middels het koord de pees door de zoom. Plaats eventuele doekborging schroeven en zijkapjes terug. 

Indien het een elektrisch zonnescherm betreft dient u nog de eindwaarden bij te stellen.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.